Stretching & TPS

Stretching för friskare kropp och ett mer skärpt sinne. Förebygg sjukdomar och må bättre med effektiv stretching i Malmö utförd av en erfaren och licenserad PT.

Stretching och dess goda effekter


Antingen kan du stretcha som ett komplement till träningen för att öka blodgenomströmningen till musklerna eller använda det som ett enkelt verktyg för att öka rörligheten i muskler & leder och därmed minska skaderisken i din vardag. Ett dåligt rörelsemönster mår ingen bra av men ett bra sådant kommer att ge dig ett mer kvalitativt liv!


Hos First Class PT Malmö ingår alltid instruktioner om hur du stretchar för bästa effekt. Vi bakar in det i ett PT-pass eller kör det som ett separat PT-pass vid behov.


Gå inte runt med smärta i onödan


Många smärttillstånd liksom återkommande huvudvärk och ländryggsproblematik uppstår pga stela muskler som inte fått omsorg. Med en enkel stretch kan smärtan vara över! Kontakta oss och låt oss göra en utvärdering på vad du kan åstadkomma med rätt stretch.


Eller utforska vår databas för stretchövningar och prova själv på egen hand, helt gratis! -> Klicka Här!

Bild - En PT från First Class PT Malmö med en manlig klient som får stretch av gluteus, den stora sätesmuskeln. En vanlig "bov" vid ländryggsproblematik och ett dåligt rörelsemönster. Terapeutisk stretch ger direkt märkbar effekt på 9 av 10 som provar den!*

TERAPEUTISK STRETCH (TpS)


Vad är Terapeutisk Stretching?


För dig som är ny till begreppet så innebär en terapeutisk stretch (TpS) att du på ett skonsamt men effektivt sätt blir stretchad av en PT med korrekt licens och kompetens. De flesta stretchmoment sker liggandes på en brits eller yogamatta men förekommer även sittandes.


Störst effekt har TpS på kroppens större nedre muskler såsom rectus femoris, hamstrings, adduktorena, gluteus men även på iliopsoas, piri formis och triceps surae. Med andra ord lår, rumpa, höftböjare och vader. En anledning till detta kan vara att dessa muskler ibland är svåra att komma åt effektivt på egen hand.


Vi använder oss av en sk KAT stretch, en metod som på ett kontrollerat och effektivt sätt töjer de specifika muskler vi vill åt. KAT står för Kontrahera - Avslappna - Töj. Här utnyttjar vi alla de avslappningseffekter (hormonella och fysiologiska) som metoden medför. Utförandet sker på ett sätt som innebär att du flertalet gånger, på kommando, ska aktivera musklerna genom att spänna dem. På så vis kommer de bli mer rörliga och mottagliga för själva stretchen. Din PT och du kommer att hålla en god kommunikation under hela behandlingen så att du kan känna dig helt säker och avslappnad.


Fördelarna med Terapeutisk Stretching kontra stretching på egen hand


Fördelen med terapeutisk stretching är att din PT stretchar dig dvs du kan slappna av på ett helt annat sätt än om du hade stretchat på egen hand. På så vis får man en mycket bättre effekt. Många använder sig av TpS som ett effektivt komplement till massage eller för att boosta ett bra välmående som uppstår efter en stretchsession.


9 av 10 märker av skillnad redan efter en behandling!*


Många smärttillstånd inklusive återkommande huvudvärk och ländryggsproblematik uppstår pga stela muskler. Med enkel stretching kan smärtan avta och över tid kan vi göra mirakel för dig!


Boka 30 min terapeutisk stretch för 495 kronor och känn skillnaden redan efter en behandling! Klicka här för att boka.


Bild - PT Rick med en kvinnlig klient som får stretch av trapezius pars descendens. En vanlig "bov" vid återkommande huvudvärk och stelhet i nacke orsakad av stress, felaktig träningsteknik och dålig hållning. Terapeutisk stretch bokas vanligtvis som en 30 minuters behandling.

En behandling terapeutiskt stretch kostar 495 kronor och tar ca 30 minuter att genomföra.

Boka din behandling direkt på tel 0733707023 eller via mail info@firstclasspt.seVisste du att 9 av 10 märker skillnad redan efter 1 behandling hos oss?*Tips! Kolla in vår databas med stretchövningar helt gratis

- klicka här!* mer info om statistiken finns i länk.

Din kropp förtjänar det bästa så gå inte runt och ha ont i kroppen i onödan. Vissa smärttillstånd och stelhet går att förhindra med enkelhet. Terapeutisk stretch utnyttjas av både vanliga motionärer som atleter på elitnivå av en anledning. Det fungerar!

Det är aldrig försent att börja stretcha! Ett dåligt rörelsemönster mår ingen bra av. Gå inte runt och ha ont i onödan! Utnyttja stetchingens avslappningseffekter och få ett mer kvalitativt liv!

First Class PT Malmö har genom åren hjälpt hundratals nöjda kunder till ett bättre välmående. Våra personliga tränare och kostrådgivare i Malmö assisterar dig med hjälp av träningsupplägg, kostschema med kostrådgivning, stretching inkl terapeutisk stretch, kroppsanalys, fettmätning, träning under graviditet sk gravidträning & mammaträning, bootybuilding, friskvård, PT online, gruppträning inomhus och utomhusträning, föreläsningar & utbildning och mycket mer! Våra personliga tränare i Malmö som erbjuder specifika tjänster såsom terapeutisk stretch (TpS) har givetvis genomgått korrekt utbildning och besitter rätt kompetens och erfarenhet för att kunna ge dig en så effektiv men skonsam behandling som möjligt. Kontakta First Class PT Malmö idag - en PT utöver det vanliga! -> Klicka här!