Viktnedgång & muskeluppbyggning

Rankad nr 1 i Malmö sedan 2011*

KONSTEN ATT GÅ NER I VIKT -

Ät rätt, inte mindre.

Att gå ner i vikt är en daglig fight för många. Metoderna för viktminskning är av varierande kvalité och kostar ibland mer än de faktiskt ger. Metoderna där man snabbt vill gå ner i vikt är oftast även de som sliter mest på kroppen och där muskelmassan blir lidande.

 

Många tror att man måste göra en massa uppoffringar på det vanliga livet för att gå ner i vikt, men i de flesta fall handlar det om att bli uppmärksammad på vilken kost som passar din kropp och optimera fettförbränningen efter din förmåga.

 

Det finns ingen metod som är bättre eller sämre än andra utan det handlar om att välja den metod som passar just din kropp och ämnesomsättning.

 

En personlig tränare som tar fram ett unikt kostschema för dig tillsammans med lämplig träningsmetod är nog det enklaste sättet att gå ner i vikt utan att må dåligt under resans gång.

 

Vi vet att inte alla vill träna på gym eller vara ute och springa i motionspår utan vi kan såklart skräddarsy kostschema tillsammans med övningar som utförs i hemmet eller där det passar dig.

 

Med resultaten kommer motivationen till att fortsätta.

Lär känna din kropp!

Att gå ner i vikt tillsammans med en personlig tränare är nog både den billigaste och snabbaste metoden men också den mest hälsosamma för din kropp. Vi kan lova dig att du blir överraskad hur väl din PT och du kan skapa underverk tillsammans.

 

Fördelarna är många!

 

- Få lärdom om din kropp och förbränning

- Inga konstiga eller avancerade dieter

- Kostschema anpassat efter dina önskemål och vardag

- Viktnedgång med hållbara resultat över tid

- Tips och motivering baserad på dagsformen

 

Vet du med dig att du har övervikt och har bantat fram och tillbaka utan ett jämnt resultat så har du säkerligen använt fel metoder.

 

Att gå ner i vikt på egen hand är inte alltid det enklaste och man känner kanske inte till sin kropp på bästa vis. I samma stund som du lär känna din kropp och förstår hur din fettförbränning fungerar så blir det mycket enklare att lyckas med din viktminskning.

 

- Rätt kost & rätt träning ger ett dessutom ett kraftigt ökat självförtroende. Dina resultat kommer att ge dig maximal motivation till att fortsätta.

Att banta ska inte få en att må dåligt vilket är vanligt med många metoder. Man ska känna energi, glädje och stolthet.

Vi väger in alla de delar i ditt vanliga liv som träning, arbete, fritidssysslor, vila mm när vi skräddarsyr ditt träningsschema och kostschema. Med kostrådgivning online finns vi med dig hela vägen!

 

Boka en intervju för bekväm viktminskning redan idag. Eller ring 0733707023

 

Bodybuilding - bygg muskler och styrka med rätt styrketräning

 

Många av oss besöker gymmet regelbundet och alla har olika anledningar till varför dom tränar på gym. T.ex. så har viktväktarna Malmö sin egen inriktning där medlemmarna har som mål att hålla sig i form. Sen har vi de bodybuilders som väljer att bygga muskler med hjälp av personlig tränare på gymmen med fokus att maximera sina resultat vid styrketräning. Med rätt träning och kostrådgivning kommer din tränare hos First Class PT hjälpa dig nå dina mål säkert och effektivt.

Tips till dig som sysslar med bodybuilding & muskeluppbyggning

Bodybuilding är en sport men också en hobby för många. Där finns också dom som enbart eftersträvar att bibehålla en god fysik och att bygga lagom med muskler genom att lägga på sig ren muskelmassa utan onödig vätska eller fett. Men där finns många nybörjare och de som inte är den där typiska bodybuildern med god kunskap. Misstag kommer ske utan hjälp och rätt kunskap. Här kommer några gratis tips:

 

• Börja aldrig med höga vikter i första början. Detta kommer endast resultera i överträning eller muskelbristningar och skador som, om du har otur, kommer tvinga dig till total avhållsamhet från träning i upp mot flera månader.

 

• Det är en god ide att ta sig an ett personligt bodybuilding schema som är skräddarsytt efter din kropp med en bra basplan och som inte enbart fokusera på att bygga stora muskler direkt. Eftersom vi alla är olika är det klokt att ta till sig expertishjälp och lyssna på någon kunnig inom sporten. Alternativt om du själv väljer att ta en utbildning inom sporten.

 

• Där är många bodybuilding program som råder dig till att träna 3 gånger i veckan. Faktum är att dessa träningsprogram är gamla och var aktuella för längesedan. Idag har forskning och kunskap gått framåt vilket genererat helt nya träningsschema. Man vet nu att det är optimalt att följa ett träningsschema som innebär gymträning 4 till 5 dagar i veckan.

 

• Fördelen med ett träningsschema med 4 till 5 dagars träningspass är at du kan bryta ner muskelgrupperna så du tränar dem specifikt och inte nödvändigtvis tillsammans med flera andra muskelgrupper. Detta ger dig möjligheten att fokusera på enbart en eller två muskelgrupper per pass. Det är då automatiskt så att du då också kan utföra fler sets och använda tyngre vikter.

 

First Class Personal Training Malmö förser dig med den högsta kvaliten av personlig träning och är en av få ställen som folket starkt rekommenderar att vända sig till oavsett ens förutsättningar och behov. Deras kvalificerade personliga tränare erbjuder sina tjänster både lokalt, i hela landet, internationellt och online som online coach via PT Online. Välkommen att boka ett gratis möte redan idag. Se hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt!

 

 

Populära styrkeövningar du kan göra hemma

 

Bodybuilding är menat att hjälpa dig lägga på dig muskelmassa (hypertrofi). Sådana övningar är ofta förknippade med proffesionella bodybuilders, modeller och elitidrottare som behöver ligga på top inom en specifik sport. Men bodybuilding behöver inte vara förknippat med elitidrottare och modeller. Faktum är att bodybuilding kan användas för att hjälpa dig hantera stress (må bättre), förbättra sömnkvaliten samt ge dig mer energi I vardagen.

Bodybuilding är helt klart lättast att genomföra på gymmet och med hjälp av personlig träning då du oftast inte behöver avancerade maskiner utan kan klara dig på fria vikter och kroppsvikten.

Det är väldigt vanligt att icke-proffesionella bodybuilders börjar sin träning hemma för att sedan avancera till gymmet efter en period.

 

Enkla bodybuilding övningar som kan utföras i hemmet:

 

• Push-ups: Push-ups (armhävningar) kan vara den optimala basövingen för nybörjare inom bodybuilding. Dom är enkla att utföra och är väldigt effektiva då dom ger dig en bra träning utan behov av utrustning. Övningen kräver ingen speciell förkunskap/grundfysik men lägger ett visst krav på teknik för att undvika skador under längre sikt.

 

• Biceps: Biceps övningar är också enkla att utföra hemma med undantaget att du kommer behöva en hantel, skivstång eller gummiband. Hantlar och gummiband är lätta att få tag på och kräver ingen stor plats att förvara. Det är en perfekt nybörjarövning att använda sig av dessa verktyg för att börja på en låg vikt och sedan gradvis öka motstånd och intensitet efter en månad eller två.

 

• Ryggresningar: Ryggresningar hjälper dig stärka ländryggen vilket utgör en vital del I en komplett fysik. En bra start för att sedan fortsätta till mer avancerade bodybuilding övningar som t.ex. marklyft. Genom att lägga sig på magen och låsa fast fötterna kan du med kroppsvikten aktivera en av de viktigaste musklerna I ryggen dvs m. erector spinae.

 

• Sit-ups: Sit-ups eller crunches får du inte glömma I ditt hemma-träningsschema. En bra bålstabilitet kommer från balans mellan en stark rygg och en stark mage. Därför får du inte glömma att träna magen. En stark mage kommer dessutom att minska skaderisken I andra övningar genom att skydda ryggraden och avlasta den med upp till 50%. Allt du behöver I denna övning är din kroppsvikt och en ledig golvyta. För mer komfort använd en yoga-matta att ligga på.

 

First Class Personal Training

Personlig tränare & kostrådgivare i Malmö

* baserat på recensioner och betyg på Facebook och google från 2011 till och med juni 2017

Copyright © 2019 First Class Personal Training Sverige. All rights reserved.